Dell XPS 14 Battery www.all-laptopbattery.com

 • Je downloadt Start Screen Unlimited hier, en zodra je het bestand hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je aan de slag. Zodra je het programma hebt gestart, kun je aangeven wat je in het Startscherm wilt weergeven (bijvoorbeeld een extra Google zoekscherm, de status van je prullenbak enzovoort). Zodra je de keuzes hebt gemaakt, klik je op Go!Wanneer je op Go! hebt geklikt, wordt het startscherm direct geopend en kun je meteen zien wat het effect is van je aanpassingen. Zo zie je, afhankelijk van de opties die je hebt gekozen, bovenin een handige datumklapper, maar ook snelkoppelingen naar het uitschakelen van je computer, het openen van Configuratiescherm enzovoort. Handig is ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit dit scherm je prullenbak leeg te gooien (rechtsklikken op het pictogram met de prullenbak).Door het exe-bestand WelcomUnlimited.exe te openen in de installatiemap van het programma, kun je de gekozen opties nog aanpassen (dit kon wel iets handiger). Ben je al die extra opties helemaal zat? Dan de-installeer je het programma gewoon via de gebruikelijke manier.

  Machines met Windows 7 en 8 hebben als voordeel dat ze bestanden zeer eenvoudig kunnen delen. Je regelt dat door een zogeheten thuisgroep aan te maken. Hiermee maak je simpel afbeeldingen, muziek, video's, documenten en printers zichtbaar op andere computers in het thuisnetwerk. Thuisgroepen zijn alleen beschikbaar op systemen met Windows 7 en 8. Open het Configuratiescherm en klik onder Netwerk en internet op Opties voor thuisgroepen en delen selecteren. Via de knop Een thuisgroep maken verschijnt er een wizard in beeld waarin je de gewenste instellingen kiest. Selecteer de onderdelen die je wilt delen. Je hebt hierbij keuze uit Afbeeldingen, Muziek, Video's, Documenten en Printers. Na een klik op Volgende genereert Windows automatisch een wachtwoord. Lees ook: Meer inzicht in je thuisnetwerk.Het is slim om deze combinatie van letters en cijfers op een briefje te noteren, want deze code heb je nodig om andere pc's aan de thuisgroep toe te voegen. Sluit het venster met Voltooien.Een thuisgroep is een kant-en-klare oplossing om eenvoudig veelgebruikte bestanden te delen.

  Andere pc's voeg je eenvoudig toe aan de zojuist aangemaakte thuisgroep. Klik op de computer die je toe wilt voegen in het configuratiescherm op Opties voor thuisgroepen en delen selecteren. Via de knop Nu lid worden verschijnt er een wizard op je scherm. Klik op Volgende en bepaal wat voor bestanden je met andere de computers in de thuisgroep wilt delen.In het volgende scherm typ je het juiste wachtwoord. Via Volgende maakt de pc verbinding met de thuisgroep. Sluit met Voltooien het venster. Je benadert de gedeelde bestanden door in Windows Verkenner op Thuisgroep te klikken.Je voegt andere computers aan de thuisgroep toe door het juiste wachtwoord op te geven.Naast de standaardlocaties wil je misschien ook wel data aan de thuisgroep toevoegen die ergens anders staan opgeslagen. Blader in Windows Verkenner naar de gewenste map en klik erop met de rechtermuisknop. Kies vervolgens voor Delen met / Thuisgroep (lezen/schrijven). Heb je liever niet dat andere leden van de thuisgroep de bestanden kunnen wijzigen? In dat geval kies je voor de optie Thuisgroep (lezen).Als je ook buiten het thuisnetwerk eenvoudig toegang wilt tot de gedeelde mappen, loont het de moeite om jezelf aan te melden bij een online opslagdienst. Hiermee bewaar je waardevolle bestanden op een online server. Een pluspunt is dat wijzigingen op alle aangemelde apparaten worden gesynchroniseerd.

  Verder ondersteunen de meeste diensten naast je pc ook andere apparaten, zoals iOS- en Android-toestellen. Je hebt dus altijd en overal bijgewerkte versies van bestanden bij de hand. Bekende namen op het gebied van online opslag zijn Google Drive, Microsoft OneDrive en Dropbox.Uiteraard ontvang je graag je mail op alle apparaten, zoals een pc, notebook, tablet en smartphone. Via een webmaildienst als Gmail of Outlook.com is dat een fluitje van een cent, omdat je enkel bij het juiste webadres hoeft in te loggen. Bij e-mailadressen van je internetprovider werkt het anders. Het is belangrijk dat je bij de internetprovider nagaat welk protocol de e-mailserver ondersteunt. Wanneer dat namelijk alleen POP3 is, kun je met het apparaat uitsluitend de berichten van de server downloaden en lokaal opslaan. Zodra je de berichten via dit protocol naar je pc downloadt, zijn de mailtjes niet meer op de server aanwezig. Lees ook: 15 tips voor je draadloze netwerk.Andere apparaten kunnen dus niet meer de e-mailberichten ophalen die je pc al heeft bewaard. Om die reden is POP3 ongeschikt voor het synchroniseren van e-mail. Een beter alternatief is IMAP. Hiermee bekijk je met een e-mailprogramma eenvoudig alle berichten, terwijl de e-mails evengoed nog op de server blijven staan. Dat betekent dat verschillende apparaten de e-mailserver kunnen aanspreken om berichten te openen. Wijzigingen die je bijvoorbeeld op de pc uitvoert, zijn ook meteen zichtbaar op andere gekoppelde apparaten.

  Hierdoor hoef je een e-mailbericht nooit tweemaal te wissen. Houd er overigens wel rekening mee dat lang niet alle internetproviders IMAP ondersteunen. XS4ALL, KPN, Telfort en Online.nl kunnen in ieder geval prima met dit protocol overweg.Wanneer je provider IMAP accepteert, synchroniseer je gemakkelijk e-mails tussen apparaten.Om een e-mailaccount op basis van het IMAP-protocol te configureren, heb je verschillende gegevens nodig. Met een e-mailadres, wachtwoord, uitgaande mailserver, inkomende mailserver en poortnummers configureer je probleemloos ieder apparaat. Deze informatie vind je doorgaans op de website van je provider. Vaak is het niet eens nodig om de mailservers handmatig in te voeren, omdat het e-mailprogramma deze gegevens op eigen houtje ophaalt.Dit gaat helaas ook nog weleens fout, dus controleer altijd zelf de instellingen. Je gebruikt bijvoorbeeld Thunderbird of MS Outlook om e-mail via het IMAP-protocol op te halen. Ook smartphones en tablets hebben altijd een mail-app waarmee je e-mail op basis van dit protocol kunt lezen.

  Vind je het lastig om een besturingssysteem te kiezen? Gebruik de pc dan als dualboot-systeem! Leer Linux kennen, terwijl je Windows achter de hand houdt. Eerder las je hoe je je harde schijf kon opdelen in bruikbare partities. Nu kun je Windows en Linux installeren. Als alle partities naar eigen wens zijn samengesteld, kun je het dualboot-systeem inrichten. Heb je het verouderde XP draaien en wil je Windows Vista, 7 of 8 op een lege partitie installeren naast XP? Geen probleem! Doe de installatieschijf in de cd/dvd-lade van het systeem en kies vanuit de XP-omgeving in het startvenster voor Nu installeren. Omdat je XP wilt behouden, is het van groot belang dat je kiest voor Aangepaste installatie. Geef daarna aan op welke partitie je Windows Vista, 7 of 8 wilt installeren en bevestig met Volgende. Volg de resterende stappen om de installatie af te ronden.

  Zodra de installatie van het tweede besturingssysteem is voltooid, herstart je de computer. Windows Opstartbeheer herkent nu twee besturingssystemen waardoor er automatisch een keuzemenu verschijnt. Gebruik de pijltjestoetsen om de gewenste Windows-versie te laden en druk daarna op Enter. Wanneer je geen keuze maakt, dan start je pc na verloop van tijd automatisch het standaard besturingssysteem op. De normale opstartprocedure van de gekozen Windows-versie verschijnt in beeld. Na even wachten kom je op het bureaublad of startscherm terecht.Andersom kan dit ook! Als je een pc hebt met Windows Vista, 7 of 8 kun je hiernaast XP installeren, bijvoorbeeld om oudere hardware nog te gebruiken. Stop de installatieschijf in de pc en start het systeem vanaf deze schijf op. Na enkele ogenblikken verschijnt het blauwe installatievenster van XP in beeld. Bepaal nauwkeurig op welke partitie je het besturingssysteem kwijt wilt en druk op Enter. Eventueel maak je via C rechtstreeks een nieuwe partitie aan. Zodra je de gelegenheid krijgt om de partitie te formatteren, kies je voor NTFS. Wacht af totdat de installatie is afgerond.

  Als je het dualboot-systeem herstart, merk je dat XP op het scherm verschijnt. Installeer je XP als tweede besturingssysteem naast Vista, 7 of 8, dan komt er namelijk geen keuzemenu tevoorschijn. Geen probleem, met EasyBCD pas je de bootloader gemakkelijk handmatig aan. Download via SEE PLANS / REGISTER / Download! de gratis versie van het programma. Hoewel de pagina anders doet vermoeden is het niet nodig om de pagina te 'liken' of een account aan te maken. Voer de installatie uit en start het programma ten slotte op vanuit Windows XP.Via een thuisgroep is het ook mogelijk om printers in een lokaal netwerk te delen. Dat is vooral handig voor usb-printers die niet in het netwerk zijn aangesloten. Ga in het configuratiescherm naar Opties voor thuisgroepen en delen selecteren. Klik onderaan op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen.Zorg ervoor dat bij het onderdeel Thuis of werk de opties Netwerkdetectie inschakelen en Bestands- en printerdeling inschakelen zijn geactiveerd. Bevestig met Wijzigingen opslaan. Controleer of er een vinkje staat voor Printers en klik wederom op Wijzigingen opslaan.Via een thuisgroep lukt het ook om usb-printers met het netwerk te delen.Soms is een gedeelde printer in de thuisgroep niet meteen zichtbaar. Open in dat geval het configuratiescherm op de pc waarop de printer is aangesloten. Kies voor Apparaten en printers weergeven. Je klikt vervolgens met de rechtermuisknop op het afdrukapparaat, waarna je kiest voor Eigenschappen van printer. Controleer op het tabblad Delen of er een vinkje staat voor Deze printer delen.

  Eventueel wijzig je de Sharenaam. Onder deze naam is de printer namelijk zichtbaar in je netwerk. Sluit het venster met OK. Probeer vervolgens een printopdracht op een andere computer binnen de thuisgroep uit te voeren. Is de printer nog steeds niet zichtbaar? Start het configuratiescherm dan op die computer op en kies voor Apparaten en printers weergeven.Klik achtereenvolgens op Een printer toevoegen. In Windows 8 kies je eerst voor De printer die ik wil gebruiken staat niet in de lijst. Kies voor Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen en selecteer in de lijst het juiste afdrukapparaat. Via Volgende installeert het systeem de juiste drivers. Als het goed is staat niets je nu meer in de weg om de gedeelde printer te gebruiken.Wanneer er problemen zijn, controleer je of de deelfunctie van de printer is ingeschakeld.Als je nog Windows XP of Vista gebruikt, kun je helaas geen printers delen via een thuisgroep. In dat geval heb je een andere oplossing nodig om usb-printers via een lokaal netwerk te benaderen. Het softwarepakket PrinterShare biedt hiervoor een slimme oplossing.

  1. http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/
  2. http://www.mywedding.com/retrouve3/blog.html
  3. http://dovendosi.blogolink.com/